Klar for tur!

Turen vi hadde forran oss var intet mindre enn 36-isj timer fra første take off i Oslo, lørdag 13.15, til touch down i Auckland mandag kl 10.50(00.50 i Norge. Først var turen til London, en kort svipp forøvrig, der vi såklart måtte feire at vi endelig var på vei med et par glass champagne og konfekt. Vi skal tross alt reise hele veien i business class og det er viktig å legge lista høyt for resten av turen. I London hadde vi en layover på 6 timer, så da tok vi like godt turen inn til byen for å slå ihjel litt tid med en engelsk øl eller 2. I motsetning til resten av turens luksuriøse reisemåte så valgte vi å ta undergrunn inn til Picadilly Circus, noe som tok dritlang tid og var alt for varmt.. men det var billig om ikke annet. 

Singapore Business Class

Tilbake på LHR fant vi Singapore Air sin lounge, Silverkriss Lounge, og spiste en bedre middag bestående av taco til forrett og indisk tika masala til hovedrett (Sånn blir det når man får komponere måltidet på egenhånd). Endelig var det tid for boarding på vår første business flight med Singapore. Som bildene røper var standarden helt i henhold og det var lite å klage på her. «Mr. Rekdal, would you like a welcome drink?» «Yes, i would indeed!». 14 timer på denne maskina tror jeg skal gå helt greit. Det tok ikke lang tid før vi var oppe i luften og det var klart for mat igjen. Flymaten har skjelden vært bedre.

Jeg prøvde å få sovet litt på turen, det ble vel et par timer, men jeg har ikke så lett for å få sove på fly, så det ble for det meste med en hvil. Endelig fremme i Singapore, Changi

Airport, kåret til verdens beste flyplass 7(?) år på rad. Her må vi bare utforske litt. Vi skal tilbake hit og har mer tid på veien hjem, så det ble med en tur i sommerfugl-hagen og litt vimsing rundt i kjøpesenter-delen av terminal 2 før vi gikk opp på Loungen og slappet litt av, tok en øl og gjorde ferdig nettsiden som jeg ikke hadde blitt helt ferdig med før jeg dro.

Rett videre på neste og siste fly til Auckland som foreløpig er vår destinasjon. 11 timer, denne gangen uten søvn og med desto flere drinker, noe vi merket når vi kom frem. Vi har nå flydd innom 3 forskjellige tidssoner og er både slitne og døgnville. Vi hadde faktisk sett feil i kalenderen (skylder på tidssone) og booket hotel fra søndag, selv om vi faktisk landet mandag morgen. Men da var vi i hvert fall sikkert å få sjekket inn tidlig når vi ankom kl 07.50 til hotellet. (Viste seg senere at vi ankom 11.50. Jeg syntes nemlig at solen gikk ned litt vel tidlig når det var mørkt ute kl 14… telefonen hadde ikke stilt seg til riktig tidssone..) etter å ha sovet noen timer var det på tide med middag, eller frokost, eller.. mat. Viste seg at ting stengte ganske tidlig på en mandag, så det ble ikke en seint kveld. 

 

Sky Tower

Tirsdagen har vi brukt på å prøve å justere kroppene våre til ny tidssone. Det var ikke så lett så vi har fortsatt tatt en ekstra lur på dagen. Vi fikk uansett tid til å utforske byen litt. Besøkte Sky Tower som er Aucklands høyeste bygning med et observasjonsdekk på 220 meter. 

Så gikk vi ned Queen street og fant oss noen nye vinterjakker på vårtilbud(grusomt kjekt!) og et fint sted på Vulcan Lane å ta seg en matbit og en øl. Resten av dagen ble brukt på å planlegge litt turen ned til Matamata og Rotorua de neste dagene. Og etter nok en natt med variabel søvn satte vi oss på Dennys Diner og spiste frokost kl 06.30 på morgenen før vi var klare på InterCity bussen til Matamata kl 07.45. Det er nå onsdag og jeg er ganske usikker på om jeg klarer å holde meg gående hele dagen eller om det blir en formiddagslur i dag også. Vi får se når vi kommer frem, eller hvis.. vi sitter nemlig nå i Hamilton med punktert dekk på bussen og venter i ubestemt tid på å få det fikset. Pausen som skulle være 20 min er foreløpig blitt til en time, men vi har god tid, så vi tar det med godt humør.

-MR

 

Leave a Reply